Ay Yörüngeleri Dünya’nın Uydusunun Büyüleyici Dansı

Ay Yörüngeleri: Dünya’nın Uydusu Etrafındaki Büyüleyici Daireler Ay, Dünya’nın tek naturel uydusudur. Dünya’nın çevresinde ortalama 384.400 kilometre (238.900 mil) mesafede dönen kayalık bir gövdedir. Ay’ın yörüngesi eliptiktir, şu demek oluyor ki muhteşem bir daire değildir. Ay’ın Dünya etrafındaki yörüngesi ortalama 27,3 gün süre gelir. II. Ay’ın Yörüngesi Ay’ın yörüngesi durağan(durgun) değildir. Zaman içinde yavaşça değişmiş olur. Ay’ın yörüngesi Güneş ve Dünya’nın çekim kuvvetinden etkilenir. Güneş’in çekim kuvveti Ay’ın yörüngesinin yalpalamasına ya da sallanmasına yol açar. Ay’ın yörüngesi ek olarak yörüngenin ne kadar eliptik bulunduğunun ölçüsü olan eksantriklikte de değişmiş olur. III. Ay’ın Evreleri Ay’ın evreleri, Ay’ın güneş ışığını yansıtma biçiminden oluşur. Ay, yeni aydan dolunaya ve yine yeni aya doğru bir safha döngüsünden geçiyor şeklinde görünür. Ay’ın evreleri, Ay’ın Güneş ve Dünya’ya bakılırsa değişik konumlarından oluşur. IV. Ay’ın Yerçekimi Ay’ın yerçekimi Dünya üstünde mühim bir etkiye haizdir. Ay’ın yerçekimi Dünya’daki gelgitlere yol açar. Ay’ın yerçekimi ek olarak Dünya’nın dönüşünü de […]

Ay Yörüngeleri Dünya’nın Uydusunun Büyüleyici Dansı

Ay Yörüngeleri: Dünya'nın Uydusu Etrafındaki Büyüleyici Daireler

Ay Yörüngeleri: Dünya’nın Uydusu Etrafındaki Büyüleyici Daireler

Ay, Dünya’nın tek naturel uydusudur. Dünya’nın çevresinde ortalama 384.400 kilometre (238.900 mil) mesafede dönen kayalık bir gövdedir. Ay’ın yörüngesi eliptiktir, şu demek oluyor ki muhteşem bir daire değildir. Ay’ın Dünya etrafındaki yörüngesi ortalama 27,3 gün süre gelir.

II. Ay’ın Yörüngesi

Ay’ın yörüngesi durağan(durgun) değildir. Zaman içinde yavaşça değişmiş olur. Ay’ın yörüngesi Güneş ve Dünya’nın çekim kuvvetinden etkilenir. Güneş’in çekim kuvveti Ay’ın yörüngesinin yalpalamasına ya da sallanmasına yol açar. Ay’ın yörüngesi ek olarak yörüngenin ne kadar eliptik bulunduğunun ölçüsü olan eksantriklikte de değişmiş olur.

III. Ay’ın Evreleri

Ay’ın evreleri, Ay’ın güneş ışığını yansıtma biçiminden oluşur. Ay, yeni aydan dolunaya ve yine yeni aya doğru bir safha döngüsünden geçiyor şeklinde görünür. Ay’ın evreleri, Ay’ın Güneş ve Dünya’ya bakılırsa değişik konumlarından oluşur.

IV. Ay’ın Yerçekimi

Ay’ın yerçekimi Dünya üstünde mühim bir etkiye haizdir. Ay’ın yerçekimi Dünya’daki gelgitlere yol açar. Ay’ın yerçekimi ek olarak Dünya’nın dönüşünü de etkisinde bırakır.

V. Ay’ın Dönüşü

Ay, kendi ekseni çevresinde 27,3 günde bir rotatif. Ay’ın dönüşü Dünya etrafındaki yörüngesiyle senkronizedir, bundan dolayı Ay’ın aynı yüzü daima Dünya’ya bakar.

VI. Ay’ın Atmosferi

Ay’ın fazlaca ince bir atmosferi vardır. Ay’ın atmosferi Dünya’nın atmosferinden kaçan gazlardan doğar. Ay’ın atmosferi devamlı olarak uzaya kaybolmaktadır.

VII. Ay’ın Yüzeyi

Ay’ın yüzeyi kraterlerle kaplıdır. Ay’daki kraterler asteroitlerin ve kuyruklu yıldızların çarpması kararı doğar. Ay’ın yüzeyi ek olarak lav akıntıları olduğu kabul edilen büyük, karanlık alanlar olan marialarla kaplıdır.

VIII. Ay’ın Keşfi

Ay, insanoğlu ve robotlar tarafınca ortaya çıkarıldı. Ay’a ilk inen insanoğlu 1969’da Neil Armstrong ve Buzz Aldrin’di. O zamandan beri, Ay’a toplam 12 insan inişi oldu. Ay, Apollo Ay Modülleri ve Chang’e iniş araçları da dahil olmak suretiyle bir takım robot tarafınca da ortaya çıkarıldı.

IX. Ay’ın Geleceği

Ay’ın gelecekte bir takım potansiyel kullanması vardır. Ay, feza araştırmaları için bir üs olarak kullanılabilir. Ay, su ve mineraller şeklinde kaynakların deposu olarak da kullanılabilir.

Sık Sorulan Sorular

* Ay’ın yörüngesi nelerdir?
* Ay’ın evreleri neye bağlıdır?
* Ay’ın yer çekimi nelerdir?
* Ay’ın dönüşü nelerdir?
* Ay’ın atmosferi nasıldır?
* Ay’ın yüzeyi nasıldır?
* Ay’ı keşfetmek için neler yapılmış oldu?
* Ay’ın geleceği iyi mi olacak?

Antet Özellikler
Ay Yörüngesi

– Eliptik
– Eğimli
– Aşamalı
– 27.32 gün

Ayın Evreleri

– Yeni Ay
– Hilal
– Birinci Çeyrek
– Kamburlaşan
– Dolunay
– Azalan Kambur
– Üçüncü Çeyrek
– Azalan Hilal

Ay’ın Yerçekimi

– Dünya’nın yerçekiminin altıda biri
– Dünya’da gelgitlere yol açar

Ay’ın dönüşü

– Gelgitsel olarak Dünya’ya kilitlendi
– Daima aynı yüzü Dünya’ya bakar

Ay’ın Atmosferi

– Oldukça ince
– Sıklıkla helyum ve argondan doğar
– Santimetreküp başına ortalama atom yoğunluğu

Ay’ın Yüzeyi

– Kraterlerle kaplı
– Özgü maria (koyu alanlar) ve highlands (aleni alanlar)
– Birkaç dağ ve vadiye haizdir

Ay’ın Keşfi

– İnsanlar tarafınca ilk kere 1969 senesinde ziyaret edildi
– Altı benlik iniş
– Birçok robotik vazife

Ay’ın Geleceği

– Gelecekteki ihtimaller içinde insan misyonları
– Olası gelecekteki üs ya da yerleşim yeri
– Gelecekteki ihtimaller içinde kaynak madenciliği

Ay Yörüngeleri: Dünya'nın Uydusu Etrafındaki Büyüleyici Daireler

II. Ay’ın Yörüngesi

Ay’ın Dünya etrafındaki yörüngesi eliptiktir ve yaklaşık yarıçapı ortalama 384.400 km’dir (238.900 mil). Ay’ın yörüngesi ekliptiğe ortalama 5,14° eğimlidir ve bir yörüngeyi tamamlaması ortalama 27,32 gün süre gelir. Ay’ın yörüngesi ek olarak Güneş ve öteki gezegenlerden meydana gelen bozulmalara maruz kalır ve bu da hem eksantriklik bununla beraber eğim açısından hafif değişmesine yol açar.

III. Ay’ın Evreleri

Ay’ın evreleri, Ay’ın Dünya’dan görüldüğü şeklinde değişen görünümleridir. Bunlar, Ay’ın Dünya etrafındaki yörüngesi ve Güneş, Dünya ve Ay’ın göreceli konumlarından oluşur.

Ay’ın sekiz ana evresi vardır: Yeni Ay, Hilal, İlk Dördün, Kambur Ay, Dolunay, Kambur Ay, Üçüncü Dördün ve Hilal.

Yeni Ay, Ay’ın Güneş ile Dünya içinde olduğu ve bütün diski görüş alanından gizlendiği zamandır. Hilal, Ay’ın ince bir hilal şekline haiz olduğu ve gün batımından sonrasında batı gökyüzünde görülebildiği zamandır. İlk çeyrek, Ay’ın yarı dolu olduğu ve gece yarısı cenup gökyüzünde görülebildiği zamandır. Kambur Ay, Ay’ın yarıdan fazla dolu olduğu ve gün doğumundan ilkin şark gökyüzünde görülebildiği zamandır.

Dolunay, Ay’ın Dünya’nın Güneş’e bakılırsa zıt tarafında olduğu ve bütün diski görülebildiği zamandır. Azalan kambur, Ay’ın yarıdan azca dolu olduğu ve gün batımından sonrasında batı gökyüzünde görülebildiği zamandır. Üçüncü çeyrek, Ay’ın üç çeyrek dolu olduğu ve gece yarısı cenup gökyüzünde görülebildiği zamandır. Azalan hilal, Ay’ın ince bir hilal şekline haiz olduğu ve gün doğumundan ilkin şark gökyüzünde görülebildiği zamandır.

Ay’ın evreleri, Ay’ın Dünya etrafındaki yörüngesinin muhteşem bir daire değil, bir elips olması gerçeğinden oluşur. Bu, Ay’ın Dünya’dan uzaklığının yörüngesi süresince değişmiş olduğu demektir. Ay Dünya’ya en yakın olduğunda, en uzak olduğu zamandan daha büyük ve parlak görünür.

Ay’ın evreleri Dünya’daki gelgitleri de etkisinde bırakır. Ay dolunay ya da yeni olduğunda gelgitler en güçlüdür. Bunun sebebi Ay’ın yerçekiminin Dünya’nın okyanuslarını çekmesi ve Ay’a en yakın ve en uzak taraflarında şişkinlik yaratmasıdır.

Ay Yörüngeleri: Dünya'nın Uydusu Etrafındaki Büyüleyici Daireler

IV. Ay’ın Yerçekimi

Ay’ın yerçekimi Dünya’nınkinin ortalama altıda biri kadardır, bu da Ay’daki bir nesnenin Dünya’dakinin yalnızca altıda biri kadar ağır olacağı demektir. Yerçekimindeki bu ayrım Ay’ın daha ufak kütlesinden oluşur. Ay’ın yerçekimi Dünya’daki gelgitlerden mesuldür, bunlar okyanusların periyodik olarak yükselip alçalmasıdır. Ay’ın yerçekimi ek olarak Dünya’nın dönüşünü etkisinde bırakır ve zaman içinde birazcık yavaşlamasına yol açar.

V. Ay’ın Dönüşü

Ay, kendi ekseni çevresinde her 27,3 günde bir rotatif, bu da Dünya’nın çevresinde dönmesiyle aynı zamandır. Bu, Ay’ın Dünya’ya daima aynı yüzünü gösterdiği demektir. Ay’ın gördüğümüz tarafına “yakın taraf”, asla göremediğimiz tarafına ise “uzak taraf” denir.

Ay’ın dönüşünün Dünya tarafınca uygulanan gelgit kuvvetleri tarafınca meydana getirilmiş olduğu düşünülmektedir. Bu kuvvetler Ay’ın yakın tarafı ile uzak tarafı arasındaki çekim kuvveti farkından oluşur. Ay’ın yakın tarafı Dünya’ya daha yakındır, bundan dolayı uzak tarafa bakılırsa daha kuvvetli bir çekim kuvveti deneyimler. Bu çekim kuvveti farkı Ay’ın yakın tarafının hafif şişmesine ve uzak tarafının hafif düzleşmesine yol açar. Bu şişme ve düzleşme Ay’ın kendi ekseni çevresinde dönmesine yol açar.

Ay’ın dönüşü Dünya’daki gelgitlerden de mesuldür. Ay’ın çekim kuvveti Dünya’daki okyanusların Dünya’nın Ay’a bakan tarafında hafif şişmesine ve Dünya’nın Ay’dan uzak tarafında hafif düzleşmesine yol açar. Bu şişme ve düzleşme gelgitlerin yükselmesine ve düşmesine yol açar.

Ay’ın dönüşü, yüzyıllardır bilim adamları tarafınca incelenen büyüleyici bir olgudur. Güneş sistemi ve Dünya’nın gelgitleri hakkında anlayışımızın temel bir parçasıdır.

Ay Yörüngeleri: Dünya'nın Uydusu Etrafındaki Büyüleyici Daireler

II. Ay’ın Yörüngesi

Ay’ın Dünya etrafındaki yörüngesi eliptiktir ve yaklaşık yarıçapı ortalama 384.400 kilometredir (238.857 mil). Ay’ın yörüngesi ekliptiğe ortalama 5,1 aşama eğiktir ve bir yörüngeyi tamamlaması ortalama 27,3 gün süre gelir.

Ay’ın yörüngesi de Dünya, Güneş ve öteki gezegenlerin yerçekimi tesirleri de dahil olmak suretiyle bir takım bozulmaya tabidir. Bu bozulmalar Ay’ın yörüngesinin zamanla ebat ve biçim olarak birazcık değişmesine yol açar.

Ay’ın yörüngesi bununla birlikte Dünya’daki gelgitlerden de mesuldür. Ay’ın Dünya okyanusları üstündeki çekim kuvveti, okyanusların Dünya’nın Ay’a bakan tarafında ve Dünya’nın karşı tarafında hafif şişmesine yol açar. Okyanusların bu şişmesi gelgitlere yol açar.

Ay’ın yörüngesi, yüzyıllardır gökbilimciler tarafınca incelenen büyüleyici ve karmaşa bir olgudur. Ay’ın yörüngesi bununla birlikte Dünya-Ay sisteminin tehlikeli sonuç bir parçasıdır ve gelgitlerde, Dünya’nın dönüşünde ve Dünya’nın ikliminde mühim bir rol oynar.

VII. Ay’ın Yüzeyi

Ay’ın yüzeyi kraterler, dağlar ve ovalardan oluşan geniş, tenha bir manzaradır. Toz ve kaya parçalarından oluşan ince taneli bir toprak olan regolit tabakasıyla kaplıdır. Regolit, yeni kraterler meydana getiren ve eskilerini aşındıran mikrometeoritler tarafınca devamlı olarak bombalanmaktadır. Ay’da ek olarak maria (koyu, pürüzsüz ovalar) ve domes (dairesel, yükseltilmiş alanlar) şeklinde bir takım volkanik hususiyet vardır.

Ay’ın yüzeyi iki ana bölgeye ayrılır: yakın taraf ve uzak taraf. Yakın taraf, Ay’ın daima Dünya’ya bakan tarafıdır ve Dünya’dan gördüğümüz taraftır. Uzak taraf, Ay’ın hiç Dünya’ya bakmayan tarafıdır ve Dünya’dan göremediğimiz taraftır.

Ay’ın yüzeyi büyüleyici bir yerdir ve büyük bir ilmi alaka deposudur. Bilim adamları Ay’ın zamanı, oluşumu ve geleceği ile alakalı daha çok data edinmek için Ay’ı inceliyorlar.

Ay’ın Keşfi

Ay, 1960’lardan beri insanoğlu tarafınca keşfediliyor. Ay’a ayak basan ilk insanoğlu, 20 Temmuz 1969’da Ay yüzeyine ayak basan Neil Armstrong ve Buzz Aldrin’di. O zamandan beri, altı Apollo rolü daha Ay’a indi ve bir takım başka ülke de onu keşfetmek için robotik feza araçları gönderdi.

Ay’ın yüzeyi asteroit ve kuyruklu yıldızların çarpması kararı oluşan kraterlerle kaplıdır. Ay’da ek olarak dağlar, vadiler ve lav akıntıları vardır. Ay’ın iç kısmının katı bir demir çekirdek, kayadan oluşan bir manto ve kaya ve toz karışımı olan regolitten oluşan bir kabuktan oluştuğu düşünülmektedir.

Ay’ın atmosferi fazlaca incedir ve sıklıkla helyum ve hidrojenden doğar. Ay’ın yerçekimi Dünya’nın yerçekiminin bir tek altıda biridir, bu nedenle Ay’daki nesneler Dünya’dakilerin altıda biri kadar ağırlığa haizdir.

Ay, insanoğlu için mühim bir kaynaktır. Su ve helyum-3 şeklinde maddelerin deposu olarak kullanılabilir. Ay ek olarak gelecekteki feza araştırmaları için bir üs olarak da kullanılabilir.

IX. Ay’ın Geleceği

Ay, yüzyıllardır insanoğlu için bir hayranlık deposu olmuştur. Mitlerin, efsanelerin ve ilmi çalışmaların mevzusu olmuştur. Son yıllarda, Ay’a insan keşfi için potansiyel bir varış noktası olarak alaka yine canlanmıştır.

Ay’ın bulgu için entresan bir hedef olmasının birkaç sebebi vardır. Birincisi, Ay Dünya’ya nispeten yakındır. Ay’a yapılacak bir seyahat, Mars’a ya da öteki gezegenlere ulaşmanın aylar ya da seneler alacağı süreye kıyasla yalnızca birkaç gün süre gelir.

İkincisi, Ay nispeten iyi malum bir gövdedir. Ay’a fazlaca sayıda sonda yolladık ve yüzey koşulları ile alakalı iyi bir anlayışa sahibiz. Bu, onu insan keşfi için nispeten emin bir yer haline getiriyor.

Üçüncüsü, Ay’da insanoğlu için faydalı olabilecek bir takım kaynak vardır. Bu kaynaklar içinde su buzu, mineraller ve Helyum-3 bulunur. Su buzu içmek, nebat yetiştirmek ve oksijen üretmek için kullanılabilir. Mineraller inşaat ve üretim için kullanılabilir. Helyum-3 nükleer füzyon reaktörleri için yakıt olarak kullanılabilir.

Ay keşfiyle ilişkili bir takım güçlük vardır. Bu zorluklar içinde Ay’ın sıkıntılı ortamı, kat edilen uzun mesafeler ve insanları Ay’a göndermenin yüksek maliyeti yer alır. Sadece bu zorluklar aşılamaz değildir. Dikkatli planlama ve hazırlıkla insanları Ay’a göndermek ve orada kalıcı bir insan varlığı oluşturmak mümkündür.

Ay, güneş sisteminin daha çok keşfedilmesi için bir basamak olma potansiyeline haizdir. Ay’da kalıcı bir insan varlığı, Ay’ın kendisi ile alakalı daha çok şey öğrenmemizi sağlayacak ve ek olarak öteki gezegenlere görevler başlatmak için bir üs elde edecektir. Ay, keşfedilmeyi bekleyen bir sınırdır. İnsan yaratıcılığı ve kararlılığıyla Ay’ı gerçeğe dönüştürebiliriz.

S: Ay yörüngesi nelerdir?
A: Ay yörüngesi, Ay’ın Dünya çevresinde izlediği yoldur.

S: Ay’ın değişik evreleri nedir?
A: Ay’ın evreleri, Ay’ın Güneş’e ve Dünya’ya bakılırsa değişen konumundan oluşur.

S: Ay’ın yer çekimi Dünya’yı iyi mi etkisinde bırakır?
A: Ay’ın çekim gücü Dünya’daki gelgitlere yol açar.

Okuyun  Astro-Heroes Kozmos'tan Cesaret Hikayeleri – Cesaret, umut ve zaferin kozmik macerası.

Cem Atalık, sağlık teknolojileri ve dijital sağlık alanında derin bir ilgiye sahip bir blog yazarıdır. Yıllardır bu alandaki gelişmeleri takip eden ve araştırmalar yapan Atalık, Sagliktekno.com blogunu kurarak sağlıkla teknoloji arasındaki ilişkiyi daha geniş bir kitleye tanıtmayı amaçlamaktadır. Hem profesyonel hem de kişisel deneyimlerini blogunda paylaşarak, okuyucularına güvenilir bilgiler sunmayı hedeflemektedir.

  • Toplam 345 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Astro, maddenin kozmik senfonisini parçalara ayırır

Uzay 2 hafta önce

İçindekilerİi. Kozmik şayi nelerdir?kozmik senfonilerIV. Meşhur kozmik senfonilerV. Kozmik Senfoniler BilimiKozmik senfonilerin güzelliğiVii. Kozmik senfonilerin maneviyatıVIII VIII aksineKozmik Senfoniler Iyi mi DinlenirKozmik senfonilerin tesiri Kozmik senfonilerin konuşma, küy ma ekin üstünde koyu ancak tesiri olmuştur. Resimlere, heykellere ma filmlere esin verdiler. Ek olarak Benediktin törenlerde ma bakım uygulamalarında birlikte kullanılmıştır. Kozmik senfonilerin müziği, etraf meseleleri hikayesinde farkındalığı çoğaltmak ma sulh ma anlayışı isteklendirme buyurmak amacıyla bile kullanılmıştır. Kozmik Senfoniler Iyi mi Dinlenir Kozmik senfonileri dinlemenin birnice yolu vardır. Onları CD, DVD ya da çevrimiçi tekrar dinleyebilirsiniz. Ek olarak TV’bile ya da serenat salonlarında kozmik senfonilerin performanslarını birlikte seyredebilirsiniz. Kozmik senfonilerde yeniyseniz, Holst şeklinde henüz arkadaş canlısı birtakım eserlerle adım atmak pekiyi ancak fikirdir. Hususiyet Tarif Astroparçacık Fakat atomun çekirdeğine asılı sıfır ancak subomatomik kırıntı Kozmik şayi Evrendeki yön ma enerjinin kompleks etkileşimleri amacıyla ancak mecaz Mevzu Kütle olan ma toprak kaplayan değme öz Kırıntı Mevcut olabilecek arz ufak yön birimi […]

Göksel bedenlerin zamansız alanına bakan sonsuzluk

Uzay 2 hafta önce

İçindekilerİi. Göksel üst erkeklerIV. Göksel cisimlerin hareketiV. Göksel cisimlerin önemiVI. Göksel cisimlerin incelenmesiVii. Göksel bedenler üstünde çağdaş incelemeVIII. Göksel bedenlerin çalışmasının geleceğiAkıl yürütme ma cevaplarıAkıl yürütme ma cevapları Eziklik: Göksel cisimlerin zamansız alemine nezaret I. Göksel cisimler İi. Göksel üst erkekler III. Göksel cisimlerin özellikleri IV. Göksel cisimlerin hareketi V. Göksel cisimlerin önemi VI. Göksel cisimlerin incelenmesi Vii. Göksel bedenler üstünde çağdaş inceleme VIII. Göksel bedenlerin çalışmasının geleceği sorulan mevzular X. Sema gövdesi Sonsuzluk Star Milyarlarca sene süresince canip Gezegenler Milyarlarca sene süresince mahrek yıldızları Maaş Milyarlarca sene süresince mahrek gezegenleri Akrep star Çağ sisteminden milyonlarca sene süresince yolculuk edin Asteroitler Milyonlarca sene süresince güneşin yörüngesinde İi. Göksel üst erkekler Göksel cisimler se esas tipte sınıflandırılabilir: münzevi, gezegenler ma aylar. Münzevi, zat arzcazibesi daha fazla dar arada emilmiş gün ışığı, her şeyi bilen nesnelerdir. Evrendeki esas fer ma sıcaklık deposudur. Çağ dar yıldızdır ma dünyaya arz andıran yıldızdır. Gezegenler, yıldızların […]

Evrenin gizemlerini çözen kuantum quandaries

Uzay 3 hafta önce

İçindekilerİi. Kuantum kozmografi nelerdir?III. Kuantum kozmografiIV. Kuantum astrofizikte ana kavramlarV. Kuantum astrofizikte varlıkİi. Kuantum kozmografi nelerdir?Vii. Kuantum astrofizikte aktüel incelemeKuantum astrofizikte müşkülatİx. Kuantum kozmografi geleceğiI. Kuantum QuandariesIII. Kuantum gizemleriIV. Kozmolojik GizemlerKozmolojik Gizemler Iyi mi ÇözülürVI. Kuantum gizemleri iyi mi çözülürVii. Kozmolojik quandaries iyi mi çözülürKozmolojik Gizemler Iyi mi Çözülür Kozmogoni, evrenin ma içinde ne olduğunun arz ufak anyon şeş parçacıklarından arz aka galaksilere büyüklüğünde aka ölçekte incelenmesidir. Kuantum mekaniği, sonsuz küçük ma anyon şeş düzeyde yön ma enerjinin davranışının incelenmesidir. Kuantum kozmografi, kuantum mekaniği prensiplerini kullanarak evreni inceleyerek işte dü disiplini köprüleyen alandır. Kuantum kozmografi oldukça acar dar alandır, sadece evreni anlayışımıza aslına bakarsan mühim katkılarda bulunmuştur. Örnek olarak, kuantum kozmografi, yıldızların iyi mi oluştuğunu ma iyi mi geliştiklerini anlamamıza destek başüstüne ma karaca deliklerin ma öteki ithal nesnelerin doğasını anlamamıza birlikte destek başüstüne. Kuantum kozmografi sıkıntılı dar alandır, sadece bununla birlikte fazlaca yararlı dar alandır. Bilimin ahir noktasında olan […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele