İi. Âlemşümul yerçekimi yasası
III. Ay’ın yörüngesi
IV. Ay’ın rotasyonu
V. Ay’ın gelgitleri
VI. Ay’ın Acun üstündeki tesiri
Vii. Ay’ın öteki gezegenler üstündeki tesiri
VIII. Ayın Geleceği
İx.
Umumi Akıl yürütme
Hususiyet | Tarif |
---|---|
Toprak çekimi | Kütlelerinin ürünü sonra uygun ve aralarındaki mesafenin karesi sonra aynasız uygun olan dü bilinçlilik arasındaki albeni kuvveti. |
Maaş | Gün süresince Ay hakkındaki ifade edilen mitlerin, efsanelerin ve hikayelerin bedeni. |
Ay | Dünyanın birinci organik uydusu. |
Arazi | Güneşten diğer planet ve yaşamı desteklediği malum birinci planet. |
Sır | Anlaması ya da açıklanması kuvvet bir sır ya da bilmece. |
İi. Âlemşümul yerçekimi yasası
Evrendeki gelişigüzel parçacığın, evrendeki gelişigüzel parçacığın, kitlelerinin ürünü sonra mahalle uygun ve aralarındaki mesafenin karesi sonra aynasız uygun bir kuvvetle çektiğini belirtir.
Işte kanun İlk olarak Isaac Newton tarafınca 1687’dahi hayırlı ve işte zamandan aynı zamanda fizikteki yer mühim ve başarıya ulaşmış yasalardan biri başüstüne. Âlemşümul yerçekimi yasası, gezegenlerin hareketi, gelgitler ve akrep yıldızların yörüngeleri dahi iç gezmek suretiyle oldukça muhtelif fenomenleri tavzihvermek amacıyla kullanılmıştır.
Âlemşümul yerçekimi yasası esas bir tabiat yasasıdır ve birnice defa kontrol edilmiş ve doğrulanmıştır. Fizikte ağızağıza mahalle olduğu malum az yasadan biridir.
İi. Âlemşümul yerçekimi yasası
Evrendeki gelişigüzel parçacığın, evrendeki gelişigüzel parçacığın, kitlelerinin ürünü sonra mahalle uygun ve aralarındaki mesafenin karesi sonra aynasız uygun bir kuvvetle çektiğini belirtir.
Işte kanun İlk olarak Sir Isaac Newton tarafınca 1687’dahi hayırlı ve gezegenlerin çağ etrafındaki hareketi, gelgitler ve nesnelerin yere düşmesi dahi iç gezmek suretiyle oldukça muhtelif fenomenleri tavzihvermek amacıyla uygulandı.
Âlemşümul yerçekimi yasası, fizikin yer esas yasalarından biridir ve evreni anlayışımızın gelişiminde toupillon bir gösteriş oynamıştır.
III. Ay’ın yörüngesi
Ay’ın yeryüzündeki yörüngesi, arz elipsin bir odağında olan oval bir şeydir. Ay’ın yörüngesinin nim büyük ekseni 384.400 km ve 0.055 eksantrikliği vardır. Işte, ayın yörüngesinin birazcık alkış olduğu demektir, acun yörüngesindeki birtakım noktalarda avuç öbürlerinden henüz yakındır.
Ayın mahrek süreci 27.3 gündür, doğrusu Ay’ın Acun’nın çevresinde bir yörüngeyi tamamlaması 27.3 gündüz süre gelir. Ayın mahrek hızı 3.683 km/s’dir.
Ay’ın yörüngesi durağan(durgun) yok, henüz artma öne çıkıyor. Işte, ayın yörüngesinin düzleminin usulca burada aşağıda döndüğü demektir. Ay’ın yörüngesinin önleminin tamamlanması ortalama 18.6 sene sürüyor.
Ay’ın yörüngesinin ek olarak ekliptike ortalama 5 derecelik hafifçe bir eğimi vardır, işte dahi Acun’nın çağ etrafında yörüngesinin düzlemidir. Işte meyil, ayın yörüngesinin ekliptikleri gelişigüzel sene dü noktada geçmiş olduğu ve düğümler bu nedenle adlandırdığı demektir.
V. Ay’ın gelgitleri
Ay’ın yerçekimi, Acun’nın dünyanın birlikte, öteki alın genuflexion gezmek suretiyle dü kabarma şişmesi yaratır. Kabarma çıkıntılarına, dünyanın avuç vekil fay sonra dünyanın aydan uzağa vekil fay arasındaki yerçekimi çekmece farkından doğar. Dünyanın avuç vekil fay, aydan dünyanın aydan uzağa vekil tarafınca henüz kuvvetli bir yerçekimi çekimi yaşar. Yerçekimi çekmesindeki işte ayrım, dünyanın avuç ve alın tarafa vekil genuflexion çıkmasına yol açar.
Ay’ın gelgitlerinin Acun üstünde bir güruh tesirleri mevcut. Bahir seviyelerinin yükselişini ve düşüşünü, suyun okyanuslardaki hareketini ve dünyanın dönüşünü etkisinde bırakır. Ay’ın gelgitleri dahi ahvalruhiye ve iklimi dahi etkisinde bırakır.
Ay’ın gelgitleri, milyarlarca senedir gerçekleştirilen organik bir fenomendir. Dünyanın ekosisteminin bir parçasıdırlar ve gezegenin umumi sağlığında mühim bir gösteriş oynamaktadır.
VI. Ay’ın Acun üstündeki tesiri
Ayın Acun üstünde muhtelif şekillerde mühim bir tesiri vardır.
- Ay’ın yerçekimi, Acun’nın dönüşünü dengelemeye destek verir ve oldukça artık sallanmasını önler.
- Ay’ın yerçekimi, bahir seviyesinin tertipli yükselişi ve düşüşü olan gelgitlere dahi yol açar.
- Ay’ın yeryüzündeki yörüngesi, dünyanın ekvatorda hafif şişmesine yol açar. Işte kambur dünyanın oblate sferoid şeklinden mesuldür.
- Ay’ın yerçekimi dahi yeryüzünün atmosferini etkisinde bırakır ve ekvatorda hafif çıkmasına yol açar. Işte kambur, Acun’nın ekvatoral tepkiliuçak akışından mesuldür.
Ay’ın Acun üstündeki tesiri dahi Acun tarihinde belirgindir. Ay’ın yerçekiminin, Acun’nın okyanuslarının ve atmosferinin oluşumunda gösteriş oynadığı düşünülmektedir. Ay’ın gelgitlerinin dahi Acun’daki hayatın evriminde gösteriş oynadığı düşünülmektedir.
Vii. Ay’ın öteki gezegenler üstündeki tesiri
Ay’ın yerçekimi ek olarak çağ sistemindeki öteki gezegenleri dahi etkisinde bırakır. Ay’ın yerçekimi, aynı burada aşağıda olduğu benzer biçimde öteki gezegenlerde gelgitlere yol açar. Ay’ın yerçekimi, öteki gezegenlerin yörüngelerini dahi etkisinde bırakır ve hafif sallanmalarına yol açar. Ay’ın yerçekimi, planet halkalarının oluşumunda dahi gösteriş oynar.
Ay’ın yerçekimi, çağ sistemini şekillendiren birnice güçten biridir. Ay’ın yerçekimi, çağ sistemindeki Acun ve öteki gezegenler üstünde mühim bir tesiri olan kuvvetli bir güçtür.
Ayın Geleceği
Ayın geleceği gayri muayyen. Ayın nihayetinde Acun sonra çarpışması ya da Acun’nın yörüngesinden kaçması ve uzayda özgür abulik bir bilinçlilik haline gelmesi mümkündür. Hem de, ayın gerçek yörüngesinde milyarlarca sene bekle dahi mümkündür.
Ayın geleceği, dünyanın devir payı, ayın mahrek eksantrikliği ve kabarma kuvvetlerinin tesirleri iç gezmek suretiyle bir düzüm faktöre asılı olacaktır. Dünyanın deveran payı yavaşlarsa, ayın yörüngesi henüz küresel ağıl gelecektir. Işte, ayın yeryüzündeki kabarma enerjisini artıracak, işte dahi nihayetinde ayın içe mahalle sarılmasına ve Acun sonra çarpışmasına niçin muhtemelen.
Dünyanın deveran hızı hızlanırsa, ayın yörüngesi henüz oval ağıl gelecektir. Işte, ayın yeryüzündeki kabarma enerjisini azaltacak, işte dahi nihayetinde ayın yörüngesinden kaçmasına niçin muhtemelen.
Ayın geleceği dahi kabarma kuvvetlerinin etkilerinden birleşti. Kabarma kuvvetleri, acun ve ay arasındaki yerçekimi çekiminden doğar. Işte kötüye kullanma Acun ve Ay’ın hafif şişmesine yol açar. Dünyanın taraf yanındaki çıkmaya “kabarma şişkinliği” denir. Dünyanın alın yanındaki şişkinliğe “Anti-Tidal Bulge” denir.
Kabarma kuvvetleri devamlı bu nedenle dünyayı ve kocaoğlan birbirine henüz andıran çekiyor. Hem de, Acun’nın devir payı dahi devamlı bu nedenle yavaşlar. Işte, kabarma çıkıntılarının ayın birazcık karşı karşıya cereyan etmiş olduğu demektir. Işte, ayın yörüngesinde dünyanın peşinde “gecikmesine” yol açar.
Ayın “gecikmesi” az az artıyor. Işte, ayın yörüngesinin henüz küresel ağıl geldiği demektir. Işte nihayetinde ayın Acun sonra çarpışmasına niçin olacaktır. Sadece, bunun milyarlarca sene süresince gerçekleşmesi beklenmiyor.
İx.
Netice bu nedenle, ayın yerçekiminin Acun üstünde mühim bir tesiri vardır. Gelgitlerden, dünyanın rotasyonundan ve dünyanın yörüngesinden mesuldür. Ay ek olarak dünyanın ikliminde ve yeryüzündeki hayatın evriminde gösteriş oynar. Ay zorlayıcı ve esrarlı bir bilinçlilik ve yerçekimi onu işte büyüklüğünde hususi icra eden şeylerden biri.
S: Âlemşümul yerçekimi yasası nelerdir?
C: Evrendeki evrendeki gelişigüzel nesnenin, kitlelerinin ürünü sonra mahalle uygun ve aralarındaki mesafenin karesi sonra aynasız uygun bir kuvvetle öteki gelişigüzel nesneyi çektiğini belirtir.
S: Ay’ın yörüngesi nelerdir?
C: Ay’ın yörüngesi burada aşağıda oval bir yoldur. Ay’ın yörüngesi ekliptike ortalama 5 aşama eğimlidir.
S: Ayın rotasyonu nelerdir?
C: Ay, gelişigüzel 27.3 günde bir ekseninde basar. Ayın rotasyonu yörüngesiyle eşzamanlı edilir, bundan dolayı ayın bir fay devamlı dünyaya bakar.
0 Yorum